Офіційний сайт міста Ізюм

112 переглядiв

Різдвяні свята наближаються. Скільки алкоголю можна пити ,та що їсти за святковим застіллям . Поради лікарів.

a2d2259e0cdd88be11f55f18e2753b7e_thumb_Array

Оскільки щільна й пізня новорічна вечеря – досить тяжке випробування для організму в цілому й для системи травлення зокрема, тож доцільно повечеряти трохи раніше, приблизно о 20:00 чи 21:00, а до святкового столу і традиційного шампанського подати легкі закуски. Слід споживати в основному те, що швидко перетравлюється. У першу чергу, це салати й страви, приготовані з урахуванням сумісності харчових продуктів, а також варена або подрібнена їжа.

Краще утриматися від смаженого м’яса, різносолів і маринадів.

Не розпочинайте прийом їжі з жирних страв – жири знижують секрецію шлункового соку й уповільнюють травлення. Це допоможе вашому організму максимально швидко засвоїти все вжите й позбавить відчуття млявості після їжі.

Також лікарі закликають не захоплюватися екзотичною їжею, а зосередитеся на тому, до чого організм звик.

Пам’ятайте, що надмірне вживання алкоголю може бути дуже небезпечним для здоров’я, тож не зловживайте. Не змішуйте різні алкогольні напої, дотримуйтеся золотого правила – пити не більше так званої “однієї дози” алкоголю на годину. “Одна доза” – це 180 мл вина, або 360 мл пива, чи 30 мл міцного напою. Однією з причин похмільного синдрому вважають зневоднювання організму. Тому фахівці радять на кожну склянку алкоголю випивати одну склянку води.

Після закінчення новорічних свят корисно повернутися до пісного раціону харчування. Йдеться про нежирні страви: відварене (парове) м’ясо, рибу, яйця і молочні продукти. Необхідно вживати більше овочів, фруктів і пити багато рідини (1–1,5 л на день). Також корисно влаштовувати два рази на тиждень розвантажувальні дні.

 

Також адміністрація Ізюмської ЦМЛ закликають у разі будь-якого погіршення самопочуття не займатися самолікуванням, а звертатися до лікарів.